Jeśli chcesz, aby pizze oferowane przez Twoją firmę miały wygląd i smak podobne do tych tradycyjnie wytwarzanych we Włoszech, musisz dokonać zakupu
profesjonalne piece do pizzy. Są to urządzenia, które stały się niezbędne podczas przygotowywania tego pysznego posiłku. Ich stosowanie stało się powszechne w ostatnich latach, ponieważ przyczyniają się one również do zaspokojenia potrzeb Twoich klientów. Chcesz wiedzieć, co A
profesjonalny piec do pizzy A ile typów istnieje dzisiaj? Zwróć szczególną uwagę na ten nowy artykuł
Porównanie a odkryjesz wszystko, czego potrzebujesz z tego urządzenia, które zyskało miejsce w dużych restauracjach czy małych placówkach z dostawą do domu.
Ale czym właściwie są profesjonalne piece do pizzy?
Są to maszyny specjalnie zaprojektowane do pracy w branży hotelarsko-gastronomicznej. Choć przygotowanie tego dania pochodzenia włoskiego odbywa się ręcznie, użycie tego typu maszyn jest niezbędne, aby pizza była najlepsza, jaką kiedykolwiek w życiu jadłeś. Obecnie,
Dosilet stała się jedną z flagowych marek oferujących tego typu artefakty, wykonane według najwyższych standardów jakościowych. Wybór najodpowiedniejszego modelu jest dość prosty, jeśli weźmie się pod uwagę takie elementy, jak:
- Pojemność: Będzie to zależeć od rodzaju placówki. Piekarnik dla firm, w których produkuje się mniejszą ilość pizzy, to nie to samo, co ten, który jest w stanie codziennie przygotować większą liczbę pizzy.
- Dystrybucja i rodzaj ciepła: W grę wchodzą trzy ważne elementy, takie jak konwekcja lub ciepło przekazywane wewnątrz urządzenia za pomocą gorącego powietrza. Napędowy, czyli wtedy, gdy w pieczenie pizzy wpływa ciepło, gdy wchodzi ona w kontakt z gorącą powierzchnią piekarnika. I odbicie ciepła, co jest częstsze w piecach opalanych drewnem.
- Moc: To poziom ciepła emitowany przez profesjonalne piece do pizzy. Jakość ta jest powiązana z wydajnością.
- Poziom temperatury: Mogą osiągnąć temperaturę od 300 stopni Celsjusza do 500 stopni Celsjusza.
Rodzaje profesjonalnych pieców do pizzy
Są to najczęściej używane profesjonalne piece do pizzy na rynku.
- Piec taśmowy lub tunelowy: Stosowany na dużą skalę w restauracjach lub małych lokalach róg z paskiem lub tunel do pizzy zyskała pozytywną reputację dzięki temu, że potrafi wykonywać całą pracę w sposób zautomatyzowany. Są to maszyny przemysłowe, które znacznie usprawniają proces gotowania.
- Promiennikowy piec wstęgowy: El promiennikowy piec do pizzy z taśmą Stały się doskonałą alternatywą ze względu na skuteczność swoich funkcji podczas przygotowywania tych pysznych posiłków. Wykorzystuje się je także w restauracjach ze względu na ich ogromną moc produkcyjną, ponieważ nie wymagają podgrzewania, ograniczają poziom manipulacji człowieka i znacznie dłużej zatrzymują ciepło.
- Piece elektryczne: Jeśli zdecydujesz się na piekarnik elektryczny, zaleca się wybranie urządzenia, które może nagrzać się do temperatury do 500 stopni Celsjusza. Choć są znacznie tańsze od innych modeli typu drewno czy gaz, to gwarantują taką samą skuteczność.
- Piece na drewno: Chociaż jest to świetna alternatywa dla Twojej pizzerii, piece opalane drewnem są trudniejsze w obsłudze ze względu na ich złożony poziom techniczny. Najrozsądniejsze jest, aby producent pizzy korzystający z tego typu urządzenia posiadał wiedzę niezbędną do zapewnienia dobrego wyniku.
- Piekarnik gazowy: Nagrzewają się krócej niż piekarniki elektryczne. Charakteryzuje się efektywnym rozprowadzaniem ciepła, dzięki czemu Twoja pizza będzie gotowa w najkrótszym możliwym czasie. Jednymi z najlepszych piekarników gazowych są te produkowane przez firmę Dosilet, która od wielu lat gwarantuje swoim klientom jakość.
Dlaczego promiennikowy piec taśmowy jest lepszą opcją
Większość producentów pizzy twierdzi, że promiennikowe piece taśmowe są lepsze od innych wersji do przygotowania pysznej pizzy. Ale dlaczego tego typu produkt zyskał tak ogromną reputację? Aby to zrozumieć, przyjrzyj się jego zaletom.
- Większa zdolność produkcyjna: W przeciwieństwie do innych piekarników, promiennikowy piec taśmowy może w krótkim czasie wyprodukować większą liczbę pizzy. Jest to niezbędne w przypadku dużych restauracji.
- Zatrzymuje ciepło znacznie dłużej: Dzięki tej jakości pizza jest gotowa w krótszym czasie i pozostaje gorąca przed podaniem.
- Nie wymaga manipulacji: Jedyne, co musisz zrobić, to przygotować pizzę. Ale kiedy go włożysz, maszyna wykona pracę za Ciebie.