Jak korzystać z frytownicy bez oleju?
Frytownica powietrzna jest łatwa w użyciu, jednak można wziąć pod uwagę następujące wskazówki, aby uzyskać lepsze chrupiące rezultaty w przygotowaniu:
- Użyj zalecanej temperatury dla każdej potrawy
- Skrop minimalną ilością oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby uzyskać lepszą teksturę w ustach
- Nie przekraczaj pojemności kosza podczas umieszczania żywności, aby powietrze mogło krążyć równomiernie
We frytownicy na gorące powietrze można usmażyć chrupiące frytki, ale można też przygotować inne rodzaje potraw, takie jak ryby, kurczaki lub panierowane mięsa, smażony ryż, a nawet desery, takie jak pączki i bułki.
Odkryj zalety gotowania we frytkownicy bez oleju
Gotowanie we frytkownicy bez oleju ma następujące zalety: 1.- Zdrowe gotowanie W tego typu urządzeniach żywność przygotowywana jest bez użycia oleju, co umożliwia uzyskanie niskokalorycznych preparatów. 2.- Łatwe do czyszczenia Wystarczy przetrzeć szmatkę nasączoną neutralnym mydłem, aby usunąć nadmiar jedzenia, następnie kolejną wilgotną ściereczkę, aby usunąć pozostałości mydła, a na koniec suchą, którą można również myć w zmywarce. 3.- Wygodne użytkowanie Zawiera minutnik zapobiegający przypaleniu potraw, można go pozostawić włączony podczas przygotowywania innych potraw. 4.- Efektywność energetyczna Zużycie energii jest niższe niż w przypadku innych podobnych urządzeń, w tym piekarnika. 5. – Bezpieczeństwo Jego zamknięta konstrukcja zapobiega rozpryskom, które mogłyby spowodować obrażenia skóry. 6.- Chrupiąca konsystencja Konsystencja jedzenia gotowanego we frytkownicy jest chrupiąca na podniebieniu. Warto gotować we frytownicy bez oleju, ponieważ zdrowe smażenie można przygotować w krótkim czasie, a przy przyjemnej konsystencji ogranicza wyobraźnia, by cieszyć się pysznymi przepisami przygotowanymi w tego typu urządzeniu.